Reklama
  • Czwartek, 13 listopada 2014 (09:05)

    Rosół z makaronem

SKŁADNIKI dla 4 osób: 50 dag skrzydełek, udek lub korpusów z kurczaka • włoszczyzna • cebula • 4 ziarna ziela angielskiego • 2 listki laurowe • natka pietruszki • ciasto na makaron: 50 dag mąki • szklanka wody • sól • pieprz.

Reklama

1 Części kurczaka opłucz, zalej zimną wodą, zagotuj. Zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, nieobraną cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, ew. imbir w proszku.

2 Gotowy rosół przecedź przez gęste sito, wlej do garnka, dodaj do niego pokrojoną w plasterki, ugotowaną marchewkę.

3 Mąkę wyrób z wodą, odstaw, po godz. rozwałkuj, zwiń w rulon, pokrój, ugotuj. Rosół podawaj z makaronem, marchewką, natką.

CZAS: około 2 godzin

Drodzy Czytelnicy! Jeśli lubicie gotować, zachęcamy do przesyłania do nas przepisów, zdjęć potraw i zdjęć rodzinnych. Za każdą publikację płacimy 50 zł.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.