Reklama
  • Czwartek, 13 listopada 2014 (09:05)

    Rosół z makaronem

SKŁADNIKI dla 4 osób: 50 dag skrzydełek, udek lub korpusów z kurczaka • włoszczyzna • cebula • 4 ziarna ziela angielskiego • 2 listki laurowe • natka pietruszki • ciasto na makaron: 50 dag mąki • szklanka wody • sól • pieprz.

Reklama

1 Części kurczaka opłucz, zalej zimną wodą, zagotuj. Zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną włoszczyznę, nieobraną cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, sól, pieprz, ew. imbir w proszku.

2 Gotowy rosół przecedź przez gęste sito, wlej do garnka, dodaj do niego pokrojoną w plasterki, ugotowaną marchewkę.

3 Mąkę wyrób z wodą, odstaw, po godz. rozwałkuj, zwiń w rulon, pokrój, ugotuj. Rosół podawaj z makaronem, marchewką, natką.

CZAS: około 2 godzin

Drodzy Czytelnicy! Jeśli lubicie gotować, zachęcamy do przesyłania do nas przepisów, zdjęć potraw i zdjęć rodzinnych. Za każdą publikację płacimy 50 zł.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • • 800 g bobu • 3–4 ziemniaki • 1 duża cebula • 2 ząbki czosnku • ok. 50 g sera gorgonzola • 1 ananas, obrany i pokrojony na plastry • olej rzepakowy do smażenia • warzywa na wywar (marchew, por,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.