Reklama
  • Środa, 9 października 2013 (11:00)

    Rosół z kury z fasolą

W mojej rodzinie tak gotujemy go od lat.

Składniki: pół wiejskiej kury, 20 ziaren fasoli, jaś, 5 suszonych grzybów, 2 marchewki, pietruszka, seler, por, sól, pieprz, natka.

Reklama

Przygotowanie: Fasolę mocz 3 godz. Kurę i grzyby opłucz. Warzywa pokrój. Wszystkie składniki włóż do garnka z wodą, gotuj na wolnym ogniu minimum 2 godz.

Przypraw solą i pieprzem. Rosół podawaj z domowym makaronem, ozdób natką.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:Kury | rosół

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.