Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Rosół z kurkumą

Dzięki przyprawom rozgrzewa podczas zimnych dni. Ma orientalny zapach.

Porcje: 6, Przygotowanie: 100 min, Cena: 1,50 zł, Kalorie: 310 kcal

Składniki: Udko kurczaka 30 dag wołowiny (szpondra), 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, por, natka, szczypta kurkumy, sól, pieprz, średnia cebula, 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, opakowanie makaronu nitki

Reklama

Przygotowanie: Udko kurczaka i szponder umyj, zalej zimną wodą i zagotuj. Zdejmij szumy i gotuj dalej.

Oczyść marchewkę, pietruszkę, seler oraz por. Umyj włoszczyznę. Włóż ją do wywaru i przypraw. Cebulę obierz, przekrój, podpiecz na suchej patelni i włóż do wywaru. Gotuj 90 minut na małym ogniu, aby rosół "mrugał", ale się nie gotował, będzie wówczas klarowny. Przypraw rosół solą, pieprzem oraz kurkumą. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedź.

Podaj rosół z makaronem, udekoruj marchewką i natką.

Bella Relaks
Więcej na temat:rosół | Lorie | ceny | z | oczy

Zobacz również

  • Składniki: 1 cebula, 4 ząbki czosnku, oliwa, 2 ziemniaki, 1 kg cukinii, 1 l bulionu warzywnego, 80 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag sera z niebieską pleśnią (np. rokpol),6 parówek, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.