Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Rosół z cytryną i pomarańczą

To powiew egzotyki w moim domu. Jest niebanalny i świetnie pobudza kubki smakowe. Dodaje energii.

Składniki: pół kg porcji rosołowej z kurczaka, marchewka, po 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i pomarańczy, 3 łyżki natki, przyprawa uniwersalna, maggi

Przygotowanie: Mięso umyj, marchewkę oczyść i opłucz. Zalej zimną wodą i gotuj 20 minut. Zdejmij pianę, wrzuć przyprawy i gotuj wolno 15-20 min.

Reklama

Włóż posiekaną natkę, zagotuj i zdejmij z ognia. Wlej sok z cytryny i pomarańczy, przypraw rosół do smaku przyprawą uniwersalną oraz maggi. Podawaj z kluskami lanymi lub makaronem, udekoruj marchewką.

Przepis przysłała Teresa Murowana z Klonowa

Bella Relaks
Więcej na temat:Z cytryną | przepis | rosół

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.