Reklama
  • Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)

    Rosół z cytryną i pomarańczą

To powiew egzotyki w moim domu. Jest niebanalny i świetnie pobudza kubki smakowe. Dodaje energii.

Składniki: pół kg porcji rosołowej z kurczaka, marchewka, po 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i pomarańczy, 3 łyżki natki, przyprawa uniwersalna, maggi

Przygotowanie: Mięso umyj, marchewkę oczyść i opłucz. Zalej zimną wodą i gotuj 20 minut. Zdejmij pianę, wrzuć przyprawy i gotuj wolno 15-20 min.

Reklama

Włóż posiekaną natkę, zagotuj i zdejmij z ognia. Wlej sok z cytryny i pomarańczy, przypraw rosół do smaku przyprawą uniwersalną oraz maggi. Podawaj z kluskami lanymi lub makaronem, udekoruj marchewką.

Przepis przysłała Teresa Murowana z Klonowa

Bella Relaks
Więcej na temat:Z cytryną | przepis | rosół

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.