-
Środa, 10 kwietnia 2013 (15:17)
Rosół z cytryną i pomarańczą
To powiew egzotyki w moim domu. Jest niebanalny i świetnie pobudza kubki smakowe. Dodaje energii.
Składniki: pół kg porcji rosołowej z kurczaka, marchewka, po 4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny i pomarańczy, 3 łyżki natki, przyprawa uniwersalna, maggi
Przygotowanie: Mięso umyj, marchewkę oczyść i opłucz. Zalej zimną wodą i gotuj 20 minut. Zdejmij pianę, wrzuć przyprawy i gotuj wolno 15-20 min.
Włóż posiekaną natkę, zagotuj i zdejmij z ognia. Wlej sok z cytryny i pomarańczy, przypraw rosół do smaku przyprawą uniwersalną oraz maggi. Podawaj z kluskami lanymi lub makaronem, udekoruj marchewką.
Przepis przysłała Teresa Murowana z Klonowa
Czytaj również
Zobacz również
-
Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej
Twój komentarz może być pierwszy