Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Rosół - w 40 minut

Składniki:


- 50 dkg mięsa wołowego z kością lub podrobów,

Reklama

- włoszczyzna,
- cebula,
- czosnek,
- 1,5 litra wody,
- sól, pieprz, papryka.

Przygotowanie:

Mięso pokroić w drobne kawałki. Jarzyny obrać, umyć i pokroić. Włożyć wszystko do dwulitrowego naczynia żaroodpornego, dolać 1,5 litra wody i gotować pod przykryciem 25-30 minut.

W połowie ustawionego czasu gotowania obrócić naczynie o 180 stopni.

Podawać z makaronem lub innymi dodatkami.

Czas przygotowania: 40 minut, z czego 25-30 samego gotowania.

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 1 kg gotowych flaków wołowych mrożonych ● 4 marchewki ● 2 pietruszki ● cebula ● 1/2 selera ● 6–7 szklanek bulionu ● olej ● pieprz mielony, sól, liście laurowe, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.