Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Rosół drobiowy z makaronem - w 50 minut

Zdjęcie

/Wydawnictwo Bauer
/Wydawnictwo Bauer

Składniki na 6 porcji:

- 3 duże marchewki
- korpus z kurczaka,
- 1/2 selera,
- mały por,
- cebula,
- pietruszka,
- listek laurowy,
- 2 ziarenka ziela angielskiego,
- 3-4 goździki,
- 30 dag makaronu - wstążki,
- koperek

Przygotowanie:

Reklama

Obrać marchewkę, pietruszkę i seler, pora opłukać. Cebulę opiec na ogniu.

Przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać opłukany korpus. Zalać dwoma litrami wody. Zagotować. Dołożyć listek laurowy, goździki i ziele angielskie. Posolić do smaku. Zupę gotować pod przykryciem, na małym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić.

Marchewki pokroić w skośne plasterki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić.

Po porcji włożyć do miseczki. Dodać pokrojoną marchewkę. Zalać gorącym rosołem. Posypać posiekanym koperkiem lub natką.

Czas przygotowania: 50 minut.


Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 8 porcji: • 2 l maślanki • 4 jajka • 2 ogórki • po pęczku rzodkiewek, koperku, szczypiorku i natki • 3 ząbki czosnku • garść szczawiu • sól • pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.