Reklama
  • Wtorek, 11 czerwca 2013 (13:10)

    Pyszna zupa pomidorowa

Składniki na 8 porcji: • 1 duży korpus z kurczaka • kawałek rostbefu • 1 marchewka • kawałek selera • 1 cebula • 2 l wody • 4 łyżki koncentratu pomidorowego • 1 łyżka mąki • 1 łyżka masła • sól, pieprz, listek laurowy • pół opakowania makaronu tagliatelle • 2 łyżki octu balsamicznego • kilka gałązek dowolnych mieszanych ziół np. tymianek, rozmaryn, bazylia

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

1. Do garnka z zimną wodą wrzuć wołowinę. Po 15 minutach od zagotowania włóż obrane i umyte warzywa. Gotuj ok. 20 minut.

2. Na małej patelni rozgrzej masło. Wsyp mąkę i dodaj koncentrat pomidorowy. Po chwili smażenia połącz z gotową zupą. Gotuj całość jeszcze kilka minut.

Reklama

3. Makaron tagliatelle przygotuj według instrukcji na opakowaniu.

4. Podawaj w zupie polanej octem balsamicznym i przybranej ziołami.

Telemax
Więcej na temat:zupa

Zobacz również

  • Skład na 4 porcje: ● 400 g mielonego mięsa ● 120 g ryżu ● 80 g serka o smaku warzywnym ● 150 g mrożonego groszku ● mały koncentrat pomidorowy ● 400 ml bulionu ● cebula ● pęczek szczypiorku ●... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.