Reklama
  • Środa, 21 października 2015 (11:05)

    Przepis na sycącą zupę z kurczakiem i fasolą

Składniki na 6 porcji: • pierś kurczaka • zielona papryka • 20 dag fasoli mamut • 20 dag pieczarek • kiełki fasoli • marchew • pół pora • mała czerwona cebula • pół paczki makaronu ryżowego • kostka rosołowa • sól • pieprz

1. W dużym garnku zagotuj wodę z kostką rosołową. Wrzuć fasolę oraz obrane i pokrojone w plastry pieczarki.

2. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Następnie dodaj poszatkowaną cebulę, por, obraną, startą na tarce o grubych oczkach marchew, a także pociętą w paski paprykę.

Reklama

3. Dołóż przygotowane składniki do gotującego się wywaru. Dopraw całość solą i pieprzem.

4. Na koniec wsyp kiełki fasoli oraz pokruszony makaron ryżowy.

Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.

Kurier TV
Więcej na temat:przepis | na | z | przepisy

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 500 g grochu ● 2 l bulionu warzywnego lub na żeberkach ● marchew ● pietruszka ● mały kawałek selera ● 2 małe ziemniaki ● 100 g boczku ● liść laurowy ● 3 ząbki czosnku ● 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.