Reklama
  • Piątek, 13 marca 2015 (13:00)

    Pomidorowa zupa krem z kluseczkami

włoszczyzna • 2 łyżki masła • 4 pomidory • 2 buraki • pół cytryny • liść laurowy • ziele angielskie • sól • pieprz• jajko • szklanka mąki • 3 łyżki wody • natka pietruszki • śmietana

Reklama

1 Rozgrzej masło w garnku, dodaj włoszczyznę, podduś. Zalej 1,5 l wody, gotuj 15 min. Buraki umyj, zawiń w folię aluminiową, piecz w piekarniku 45 minut (180⁰ C). Pomidory sparz, zdejmij skórę.

2 Dodaj do wywaru pokrojone pomidory i buraki, sok z cytryny. Przypraw. Gotuj 15 min, zmiksuj. Z jajka, mąki, wody i natki zrób ciasto. Formuj kluski, gotuj w osolonej wodzie.

CZAS: około godzina

Dobry Tydzień
Więcej na temat:As | zupa krem | zupa-krem | z | krem | zupa

Zobacz również

  • Skład na 6 porcji: ● 1 kg gotowych flaków wołowych mrożonych ● 4 marchewki ● 2 pietruszki ● cebula ● 1/2 selera ● 6–7 szklanek bulionu ● olej ● pieprz mielony, sól, liście laurowe, ziele... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.