Reklama
  • Piątek, 13 marca 2015 (13:00)

    Pomidorowa z marchewką i makaronem

30 dag żeberek wieprzowych • włoszczyzna • 10 dag koncentratu pomidorowego • papryka czerwona i żółta • 2 ząbki czosnku • 15 dag makaronu rosołowego • liść laurowy • ziele angielskie • sól • pieprz • szczypta cukru

1 Żeberka, włoszczyznę oraz przyprawy włóż do garnka, zalej 1,5 l wody. Gotuj 1,5 go dziny. Wyjmij mięso i włosz czyznę. Mięso oddziel od kości, marchew pokrój w kostkę, dodaj do zupy. Do wywaru dodaj koncentrat pomidorowy, czosnek, sól i pieprz. Gotuj 5 minut.

Reklama

2 Paprykę piecz w piekarniku 30 minut w temperaturze 200⁰ C. Zdejmij z niej skórkę, pokrój w paski, dodaj do zupy i zagotuj. Zupę podawaj z makaronem.

CZAS: około 2 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:As | papryka | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 kg pomidorów (czerwonych i żółtych), 1 strąk zielonej papryki, 1 strąk czerwonej papryki, 1 długi ogórek, 2 kromki białego chleba, 2-3 ząbki czosnku, 1 mała cebula, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.