Reklama
  • Wtorek, 26 maja 2015 (15:05)

    Pomidorowa z makaronem

Składniki dla 4 osób: 3 skrzydełka z kurczaka • włoszczyzna • cebula • 2,5 łyżki koncentratu pomid. • 1,5 łyżki śmietany • łyżka masła • 20 dag makaronu muszelki • świeża bazylia • natka pietruszki • liść laurowy • ziele angielskie • sól • pieprz

1. Skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie zalej 1,5 l wody, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Wywar odcedź. Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj koncentrat, duś 5 minut, dodaj do wywaru.

2. Makaron ugotuj. Śmietanę połącz z odrobiną gorącego wywaru, całość wlej do zupy, przypraw, gotuj 5 minut. Do miski włóż makaron, zalej zupą, udekoruj bazylią i natką.

Reklama

Czas: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:z | makaron | skrzydełka z kurczaka

Zobacz również

  • Składniki: 1/2 główki brokułu, 2 ziemniaki, 2 marchewki, 20 dag zielonej fasolki szparagowej , 1 l bulionu warzywnego , 1 czerwona papryka, kilka liści kapusty, 1/2 puszki kukurydzy, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.