Reklama
  • Wtorek, 26 maja 2015 (15:05)

    Pomidorowa z makaronem

Składniki dla 4 osób: 3 skrzydełka z kurczaka • włoszczyzna • cebula • 2,5 łyżki koncentratu pomid. • 1,5 łyżki śmietany • łyżka masła • 20 dag makaronu muszelki • świeża bazylia • natka pietruszki • liść laurowy • ziele angielskie • sól • pieprz

1. Skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie zalej 1,5 l wody, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Wywar odcedź. Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj koncentrat, duś 5 minut, dodaj do wywaru.

2. Makaron ugotuj. Śmietanę połącz z odrobiną gorącego wywaru, całość wlej do zupy, przypraw, gotuj 5 minut. Do miski włóż makaron, zalej zupą, udekoruj bazylią i natką.

Reklama

Czas: około godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:makaron | skrzydełka z kurczaka

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 3-4 ziemniaki, 4 łyżki oleju, po 1 marchewce i pietruszce, pół szklanki śmietany 18 proc., 3-4 łyżki chrzanu, 20 dag szynki, 2 liście laurowe, cukier,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.