Reklama
  • Poniedziałek, 8 lutego 2016 (08:00)

    Pomidorowa z kaszą

Skład na 6 porcji: 2 l bulionu wołowego, 1 cebula, 300 g szpinaku, 1 pietruszka, 2 marchewki, 3 ziemniaki, 100 g kaszy jaglanej, 200 g przecieru pomidorowego, 125 ml śmietany, łyżeczka vegety, szczypta harissy, sól, pieprz, łyżka maggi, łyżeczka czosnku staropolskiego, łyżka masła.

Cebulę siekam. Szpinak myję, odcinam ogonki i też go siekam. Cebulę podsmażam na maśle do zeszklenia. Dodaję szpinak, oprószam vegetą i smażę aż zredukuje swoją objętość.

Reklama

Zawartość patelni przekładam do garnka, dodaję obrane i pokrojone w kostkę: marchew, pietruszkę i ziemniaki. Gotuję 15 minut. Po tym czasie dodaję kaszę jaglaną, doprawiam harissą, solą, pieprzem, maggi i czosnkiem staropolskim. 5 minut przed końcem gotowania dodaję przecier pomidorowy i śmietanę.

Czas przygotowania 80 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.

Więcej na temat:cebula

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.