Reklama
  • Środa, 18 grudnia 2013 (10:05)

    Pistou

Składniki na 4 porcje: cebula, 200 g marchwi, pół cukinii, 3 łyżki oliwy, 250 g pomidorów z puszki, 800 g bulionu warzywnego, 150 g fasolki szparagowej, 50 g groszku, 60 g makaronu, 150 g pomidorków cherry, sól, pieprz, 4 łyżeczki bazyliowego pesto, 60 g żółtego sera

Przygotowanie: Umyj cukinię, przekrój wzdłuż i wyżłób nasiona. Pokrój w małe kawałki i podsmaż na oliwie. Zalej warzywa pokrojonymi pomidorami i bulionem. Gotuj przez ok. 10 minut. Fasolkę pokrój w kawałki i razem z groszkiem i makaronem dodaj do garnka. Gotuj zupę, aż makaron zmięknie. Pomidorki pokrój w małe kawałki i podgrzej chwilę w zupie. Dopraw zupę solą i pieprzem i odstaw. Do talerzy dodaj trochę pesto i tarty ser.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut 220 kcal/1 porcja

Tele Tydzień
Więcej na temat:pistou

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.