Reklama
  • Wtorek, 9 lutego (10:05)

    Pikantna zupa z makaronem ryżowym

Składniki: 2 filety z kurczaka, 2 marchewki, 2 cebulki dymki, ząbek czosnku, papryczka chili, kawałek imbiru, 3 łyżki bułki tartej , olej, makaron ryżowy, zielona część pora l 2 łyżki sosu sojowego, pół szklanki wina ryżowego, jajko, sól, pieprz

Reklama

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw w ciepłe miejsce. Filety umyj, zalej wodą, posól i ugotuj do miękkości. Następnie wyjmij, ostudź i zmiel w maszynce.

Dodaj jajko i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Usmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.

Marchewkę, cebule, czosnek, papryczkę chili, imbir i por pokrój w grubsze plastry. Podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Wlej bulion, w którym wcześniej gotował się filet z kurczaka, i zagotuj.

Gdy warzywa będą miękkie, dodaj makaron i klopsiki. Całość chwilę podgotuj i dopraw sosem sojowym, winem ryżowym oraz solą.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: ● 2 l bulionu ● 250 g posiekanego szczawiu ● 2 marchewki ● pietruszka ● kawałek selera ● 6 ziemniaków ● łyżka masła ● łyżka mąki ● 3 łyżki śmietany ● 2 jajka na twardo ● sól ● pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.