Reklama
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (13:05)

    Ostra zupa dyniowa

Składniki na 6 porcjI: ■ 1,5 kg miąższu dyni ■ pół cebuli ■ oliwa ■ pietruszka ■ marchewka ■ papryczka chili ■ pół selera ■ 3 ziemniaki ■ ząbek czosnku ■ 2 szkl. bulionu ■ kminek ■ imbir ■ sól ■ pieprz.

Reklama

Przygotowanie:

➊ Warzywa umyj, obierz i rozdrobnij. Z papryczki chili usuń nasiona.

➋ W rondlu rozgrzej oliwę. Wrzuć cebulę z czosnkiem, zeszklij, dodaj posiekaną papryczkę i pozostałe warzywa. Smaż kilka minut, po czym zalej je bulionem i dosyp przyprawy.

➌ Gotuj zupę pół godziny i zmiksuj. Możesz zabielić ją śmietaną lub posypać serem. Serwuj z grzanką z czosnkiem.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 180

Aleksandra Główka z Chorzowa

Super TV
Więcej na temat:Lorie | zupa | papryczka chili

Zobacz również

  • Składniki: 20 dag czerwonej soczewicy, 1 cebula 31 pomidor, 250 ml mleka kokosowego, 2 chili, sól, po 1/4 łyżeczki kurkumy, kuminu, kardamonu i mielonej kolendry, listki świeżej kolendry więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.