Reklama
  • Środa, 11 stycznia 2017 (13:05)

    Ogórkowa z klopsami

Składniki na 6 porcji: ■ 1,5 l wywaru z rosołu ■ 4 ziemniaki ■ 6 ogórków kiszonych ■ marchewka ■ cebula ■ 200 ml śmietany ■ sól ■ pieprz ■ szczypta oregano, majeranku i bazylii ■ 30 dag mięsa mielonego ■ jajko.

Reklama

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 200

Przygotowanie:

➊ Ziemniaki oraz marchewkę pokrój w kostkę, ogórki zetrzyj na tarce, a cebulę posiekaj.

➋ Warzywa (bez ogórków) wrzuć do wrzącego rosołu.

➌ Gotuj, aż będą miękkie, a następnie dodaj przyprawy i ogórki.

➍ Mięso połącz z jajkiem i solą. Ulep klopsy i dodaj je do zupy. Po kwadransie ogórkową zabiel śmietaną.

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.