Reklama
  • Wtorek, 2 lutego 2016 (13:05)

    Ogórkowa z klopsami

Składniki na 6 porcji: ■ 1,5 litra rosołu ■ 4 ziemniaki ■ 4 ogórki kiszone ■ marchewka ■ cebula ■ 200 ml śmietany ■ sól ■ pieprz ■ oregano ■ majeranek ■ bazylia ■ 20 dag mięsa mielonego ■ jajko.

Reklama

Przyrządzanie:

➊ Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Marchewkę potnij w plastry, a cebulę w piórka.

➋ Wrzuć warzywa do gorącego rosołu. Dosyp zioła oraz przyprawy i gotuj 20 minut. Następnie dołóż starte na tarce o dużych oczkach ogórki i pozostaw na ogniu 10 minut.

➌ Mięso mielone wymieszaj z rozmąconym jajkiem, solą i pieprzem. Ulep z masy małe kulki i ugotuj je w zupie.

➍ Na koniec zabiel ogórkową śmietaną.

➜ Przygotowanie: 40 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 280

Renata Pyzik z Tarnogóry

Super TV
Więcej na temat:ziemniaki | Lorie

Zobacz również

  • Składniki: 3 duże marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera, kawałek pora, 2 kostki bulionowe, 1 duża puszka pomidorów w zalewie, 1-2 ząbki czosnku, cukier, 3 dag sera typu parmezan, 4 kromki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.