Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Marchewkowa

Składniki: 1 kg marchewki, 2 ząbki czosnku, 2 cebule, 2 papryczki chili, mleczko kokosowe, sól, gałka muszkatołowa, 1 l bulionu, pieprz, 2 łyżki oliwy, ser pleśniowy typu brie.

Pokrojone warzywa podsmaż w garnku na odrobinie oliwy. Następnie wlej gorący bulion. Gdy warzywa będą miękkie, zmiksuj całość na gładki krem. Wlej mleko kokosowe, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cukrem.

Wymieszaj i gotuj jeszcze około 5 minut. Krem udekoruj serem pleśniowym.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.