Reklama
  • Czwartek, 2 marca 2017 (08:05)

    Lekki rosołek

Składniki na 6 porcji:: ● 1,5 l wywaru warzywnego ● 3 białe kiełbaski (surowe) ● natka pietru szki ● 3 marchewki ● sól ● pieprz.

1. Marchewki obierz i przekrój wzdłuż na pół.

Reklama

2. Z białych kiełbasek zdejmij skórę, a mięso uformuj w małe kulki i wrzuć do gotującego się wywaru wraz z marchewką. Gotuj około 15 minut.

3. Dopraw zupę solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Każdy talerz udekoruj marchewką.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.