Reklama
  • Czwartek, 2 marca (08:05)

    Lekki rosołek

Składniki na 6 porcji:: ● 1,5 l wywaru warzywnego ● 3 białe kiełbaski (surowe) ● natka pietru szki ● 3 marchewki ● sól ● pieprz.

1. Marchewki obierz i przekrój wzdłuż na pół.

Reklama

2. Z białych kiełbasek zdejmij skórę, a mięso uformuj w małe kulki i wrzuć do gotującego się wywaru wraz z marchewką. Gotuj około 15 minut.

3. Dopraw zupę solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Każdy talerz udekoruj marchewką.

Kurier TV

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.