Reklama
  • Wtorek, 31 grudnia 2013 (11:00)

    Lekki rosół z kurczaka

Składniki: kurczak, 2 marchewki, pietruszka, pół selera korzeniowego, pół cebuli, sól, pieprz natka, litr mleka, szklanka kaszy manny.

Kurczaka podziel na kawałki, zdejmij skórę. Zalej zimną wodą do 2/3 wysokości garnka. Zagotuj, usuń szumowinę.

Reklama

Warzywa obierz, umyj, pokrój na kawałki. Cebulę opal na ogniem. Warzywa włóż do garnka, wsyp 1-2 łyżeczki soli, gotuj ok. 2 godz. na małym ogniu. Mleko zagotuj, wsyp kaszę. Chwilę gotuj.

Rozsmaruj na tacy, ostudź. Z kaszy foremką wykrój gwiazdki. Zalej gorącym rosołem, udekoruj natką.

Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:mleko | kurczak | przepis | rosół | kurczaki

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.