Reklama
  • Piątek, 29 stycznia 2016 (14:05)

    Lekka zupa brokułowa z kaszą gryczaną

• 3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej • 1 brokuł, podzielony na różyczki • 2 marchewki pokrojone na kawałki • 1 korzeń selera, pokrojony w kostkę • 1 kalarepa, pokrojona w kostkę • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz • sos sojowy do smaku • 1/2 szklanki śmietany 18 proc. • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Warzywa ugotuj w 2 litrach wody. Dopraw do smaku czosnkiem, sosem sojowym i przyprawami, zblenduj. Śmietanę wymieszaj w garnuszku z łyżką gorącej zupy. Dodaj do garnka i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty. Zupę podawaj z kaszą, posypaną natką pietruszki.

Reklama

• 30 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 zł

Show
Więcej na temat:z | zupa

Zobacz również

  • Składniki na 4-5 porcji: 3 średnie pory, 4 duże ziemniaki, 1 l bulionu warzywnego lub drobiowego, 300 g serka topionego, np. śmietankowego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.