Reklama
  • Piątek, 29 stycznia 2016 (14:05)

    Lekka zupa brokułowa z kaszą gryczaną

• 3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej • 1 brokuł, podzielony na różyczki • 2 marchewki pokrojone na kawałki • 1 korzeń selera, pokrojony w kostkę • 1 kalarepa, pokrojona w kostkę • 1 ząbek czosnku • sól, pieprz • sos sojowy do smaku • 1/2 szklanki śmietany 18 proc. • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Warzywa ugotuj w 2 litrach wody. Dopraw do smaku czosnkiem, sosem sojowym i przyprawami, zblenduj. Śmietanę wymieszaj w garnuszku z łyżką gorącej zupy. Dodaj do garnka i gotuj jeszcze przez 1-2 minuty. Zupę podawaj z kaszą, posypaną natką pietruszki.

Reklama

• 30 minut • dla 4 osób • cena ok. 8 zł

Show
Więcej na temat:z | zupa

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 10 dag pieczarek, 1 l bulionu, 20 dag mielonej łopatki, 1 jajko, 2 ząbki czosnku, sos sojowy, szczypiorek, 1/2 kapusty pekińskiej, sól, pieprz, olej, bułka tarta więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.