Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (13:05)

    Kwaśnica

Składniki: 50 dag kwaszonej kapusty, 2 łyżki oleju, pęczek włoszczyzny, 3 ziarenka ziela angielskiego, liść laurowy, cebula, 10 dag suszonych grzybów, sól, 1/2 kg żeberek, pieprz, 2 ząbki czosnku, 5 ziemniaków.

Grzyby zalej 2 szklankami wody i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj. Obierz włoszczyznę, zalej 3 szklankami wody i gotuj na niewielkim ogniu przez 30 minut. Wrzuć pokrojone żeberka i gotuj, aż będą miękkie.

W rondlu na oleju podsmaż posiekaną cebulę i kapustę. Wlej wywar z warzyw i grzybów. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec gotowania dodaj pokrojone w paseczki grzyby i przeciśnięty przez praskę czosnek.

Reklama

Przed podaniem zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.