Reklama
  • Czwartek, 11 lutego (13:05)

    Kwaśnica

Składniki: 50 dag kwaszonej kapusty, szklanka soku z kwaszonej kapusty, 30 dag boczku, 5 ziemniaków, 2 łyżki oleju, pęczek włoszczyzny, 4 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, duża cebula, 2 ząbki czosnku, pieprz, sól. Przygotowanie:

Włoszczyznę obierz, zalej 3 szklankami wody, wrzuć pokrojony boczek, listki laurowe oraz ziele angielskie. Gotuj na niewielkim ogniu około 30 minut. Następnie wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. W tym czasie kiszoną kapustę posiekaj, a cebulę obierz i drobno pokrój.

W rondlu na oleju zeszklij cebulę, dodaj kapustę. Całość chwilę podsmaż i przełóż do zupy. Wlej sok z kapusty i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Pod koniec gotowania zupę przypraw solą i pieprzem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:d] | d\ | d' | d | KA

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1/2 kurczaka, 1 mały kalafior, 1 pęczek włoszczyzny, 25 dag mrożonego groszku, sól, pieprz, liść laurowy, tarta gałka muszkatołowa, natka pietruszki. Kluski kładzione: 10 dag... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.