Reklama
  • Piątek, 5 grudnia 2014 (08:05)

    Krupnik z białą kiełbasą

30 dag białej parzo nej kiełbasy, 4 łyżki kaszy jęcz miennej, marchewka, pietruszka, pół selera, por, 6 ziemniaków, cebula, 2 pomidory, 2 kostki drobiowe, 1/4 czerwonej papryki, 4 ząbki czosnku, pół pęczka natki, łyżeczka startego imbiru, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, 4 łyżki śmietany 18-proc., 2 łyż ki masła, sól, pieprz, ostra i słod ka papryka, czosnek granulowany.

Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa

1 Ziemniaki, paprykę i cebulę pokrój w kostkę, czosnek w słupki, por na plasterki, marchewkę, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce. Masło stop na patelni, podsmaż warzywa.

Reklama

2 Zagotuj 2 i pół litra wody. Dodaj kostki rosołowe, przesmażone warzywa, pokrojone pomidory i kaszę. Gotuj do miękkości.

3 Kiełbasę pokrój na plasterki, dodaj do zupy, wsyp przyprawy. Wlej śmietanę, zgotuj. Przypraw, posyp natką.

czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2 zł

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:krupnik | przepis | ziemniaki | z

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 1 pęczek włoszczyzny, 2 duże brokuły, 1 cebula, 25 dag chudej kiełbasy, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 1 l wywaru warzywnego, 25 dag drobnego makaronu, sól, pieprz, świeżo... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.