Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Krupnik - w 80 minut

Zdjęcie

Krupnik /Smacznego
Krupnik
/Smacznego

Składniki:


- szklanka kaszy perłowej,
- mały kawałek selera,
- pietruszka,
- 2 marchewki,
- 20 dag pieczarek,
- 20 dag ziemniaków,
- 2 litry wywaru mięsnego,
- sól, pieprz,
- kilka gałązek kopru

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oddzielnie ugotować kaszę, odlać ją.

Reklama

Wywar doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i seler, gotować do miękkości około 10 minut, po czym wrzucić ziemniaki.

Kiedy ziemniaki będą już miękkie, dodać kaszę i przesmażone na maśle plastry pieczarek.

Zupę zagotować i podawać posypaną siekanym koperkiem.

Czas przygotowania: 1 godzina 20 minut.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg fasolki szparagowej • 3 ziemniaki • marchewka • 2 ząbki czosnku • pietruszka • sól • biały pieprz • kostka rosołowa • śmietanka kremówka 30% więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.