Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Krupnik

Pyszna polska zupa.

Zdjęcie

Krupnik /Smacznego
Krupnik
/Smacznego

Składniki:


- szklanka kaszy perłowej,
- mały kawałek selera,
- pietruszka,
- 2 marchewki,
- 20 dag pieczarek,
- 20 dag ziemniaków,
- 2 litry bulionu,
- sól i pieprz,
- kilka gałązek kopru

Przygotowanie:

Reklama

Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oddzielnie ugotować kaszę. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać pokrojone w kostkę marchewki, pietruszkę i seler, gotować do miękkości około 10 minut, po czym wrzucić ziemniaki.

Kiedy ziemniaki będą już półmiękkie dodać kaszę i przesmażone na maśle plastry pieczarek.

Zupę zagotować i podawać posypaną siekanym koperkiem.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.