Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Krem ziemniaczany

Składniki: 2 małe pory, marchewka, 3 ziemniaki, 2 jabłka, 8 plasterków upieczonego boczku, szklanka soku jabłkowego, pół szklanki śmietany, łyżka masła, sól, pieprz , szczypiorek.

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzej masło. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i warzywa. Wlej wodę i zagotuj, aż odparuje 1/3. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej sok i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.