Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (13:05)

    Krem ziemniaczany

Składniki: 2 małe pory, marchewka, 3 ziemniaki, 2 jabłka, 8 plasterków upieczonego boczku, szklanka soku jabłkowego, pół szklanki śmietany, łyżka masła, sól, pieprz , szczypiorek.

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzej masło. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i warzywa. Wlej wodę i zagotuj, aż odparuje 1/3. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej sok i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.