Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Krem ziemniaczany

Składniki: 2 małe pory, marchewka, 3 ziemniaki, 2 jabłka, 8 plasterków upieczonego boczku, szklanka soku jabłkowego, pół szklanki śmietany, łyżka masła, sól, pieprz , szczypiorek.

Przygotowanie:

W dużym garnku rozgrzej masło. Wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i warzywa. Wlej wodę i zagotuj, aż odparuje 1/3. Odstaw do wystudzenia i zmiksuj na gładki krem.

Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dolej sok i gotuj przez 30 minut. Dodaj śmietanę.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 4-5 cebul , po 1/2 litra bulionu warzywnego oraz wytrawnego białego wina , 1/2 bagietki pszennej , 2-3 ząbki czosnku , kilka gałązek świeżych ziół do dekoracji , sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.