Reklama
  • Piątek, 8 stycznia (13:05)

    Krem ze szpinaku

Składniki: 50 dag szpinaku, 4 ziemniaki, kilka różyczek brokułów, cebula, 4 ząbki czosnku, 1,5 litra bulionu warzywnego, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, oliwa.

Bulion wlej do garnka i wrzuć szpinak. Dodaj obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz różyczki brokułów. Całość gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Przełóż do zupy i zmiksuj na gładki krem. Zapraw śmietaną i dopraw solą oraz pieprzem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:krem | bulion | na | szpinak | szpinak | kremy

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 10 dag soczewicy, 1 puszka kukurydzy, 2 pory, 5 dag wędzonego boczku, 750 ml bulionu warzywnego, 1 łyżka oleju z pestek dyni, 1/2 szklanki śmietany, 1 łyżka octu winnego,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.