Reklama
  • Piątek, 8 stycznia 2016 (13:05)

    Krem ze szpinaku

Składniki: 50 dag szpinaku, 4 ziemniaki, kilka różyczek brokułów, cebula, 4 ząbki czosnku, 1,5 litra bulionu warzywnego, pół szklanki śmietany, sól, pieprz, oliwa.

Bulion wlej do garnka i wrzuć szpinak. Dodaj obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz różyczki brokułów. Całość gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.

Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Przełóż do zupy i zmiksuj na gładki krem. Zapraw śmietaną i dopraw solą oraz pieprzem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:krem | bulion | szpinak | szpinak | kremy

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.