Reklama
  • Wtorek, 28 lutego 2017 (14:05)

    Krem z zielonych warzyw

Składniki na 4 porcje: 50 dag mrożonego groszku, 1/2 brokuła, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 l bulionu warzywnego, 150 ml śmietany 18 proc., sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz czarny świeżo mielony i ziołowy, kozieradka.

1. Cebule umyć, obrać, pokroić w piórka, zeszklić na oliwie, dodać posiekany czosnek, mrożony groszek, różyczki brokuła, gorący bulion. Gotować do miękkości, doprawić solą, pieprzem, ziołami oraz cytryną.

2. Składniki zupy zmiksować na krem, (można też przetrzeć przez sito), zabielić śmietaną.

Reklama

Twoje Imperium

Zobacz również

  • Składniki: 2 marchewki, 1 pietruszka, pół małego pora (zielona część), kostka bulionowa drobiowa, 30 dag zielonych ogórków, śmietana, kilka gałązek koperku, sól, pieprz, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.