Reklama
  • Piątek, 25 września 2015 (11:05)

    Krem z łososia z szaszłykami

Składniki: 50 dag łososia, 1,5 l wywaru z warzyw, cytryna, 2 łyżki masła, koperek , pieprz, sól, 4 łyżki śmietany. Na naleśniki: szklanka mąki, szklanka mleka, 2 jajka, olej do smażenia, kilka plastrów wędzonego łososia.

Rybę umyj, pokrój w kostkę i zalej gorącym wywarem. Gotuj na małym ogniu około 30 minut. Całość dokładnie zmiksuj. Do wywaru warzywno-rybnego dodaj masło, sok wyciśnięty z cytryny, sól oraz pieprz do smaku.

Gotuj jeszcze chwilę. Następnie wlej śmietanę i wymieszaj. Mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli dokładnie połącz. Usmaż 5 naleśników. Odłóż do wystudzenia. Na każdy naleśnik połóż cienki kawałek wędzonego łososia. Ciasto zwiń i włóż do lodówki, żeby łatwiej się kroiło.

Reklama

Gdy się schłodzi, każdy naleśnik pokrój na 2,5-centymetrowe kawałki i ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Zupę rozlej do podgrzanych miseczek, posyp koperkiem i włóż szaszłyki.

Na żywo
Więcej na temat:krem | z | olej do smażenia

Zobacz również

  • Składniki: 2 kg mięsistych pomidorów, 3 czerwone papryki, 2 łyżki oliwy, duża cebula, drobno posiekana, ząbek czosnku, drobno pokrojony, łyżka mielonej słodkiej papryki, 2 szklanki bulionu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.