Reklama
  • Wtorek, 9 lutego 2016 (10:05)

    Krem z kukurydzy

Składniki: kolba kukurydzy, 5 ziemniaków, chili, 2 łyżki masła, cebula, po 2 szklanki mleka i rosołu z kurczaka, sól, 1/2 łyżeczki curry,szczypiorek, papryka słodka

Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka z wcześniej roztopionym masłem. Smaż kilka minut. Wlej rosół, wsyp curry i duś, aż warzywa będą miękkie. Wrzuć ziarna kukurydzy, wlej mleko i gotuj przez 8 minut. Całość zmiksuj. Dopraw solą, papryką i chili. Zupę podawaj, posypaną szczypiorkiem.

Zupę możesz podać z bułeczkami zapiekanymi w piekarniku z żółtym serem.

Reklama

Na żywo
Więcej na temat:krem z kukurydzy | krem | kremy

Zobacz również

  • Wiosenna szpinakowa

    Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka, 1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku, 3 łyżki masła, 1 l bulionu drobiowego, 2 szklanki mleka, cukier, gałka muszkatołowa, sok z cytryny, sól, czarny i... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.