Reklama
  • Środa, 8 lutego 2017 (14:05)

    Krem z buraków

Składniki dla 4 osób: Zupa: 2 buraki • ząbek czosnku • 2 marchewki • pietruszka • seler • por • łyżka masła • jabłko • szczypta chili • łyżka soku z cytryny • 4 łyżeczki śmietany • sól Dekoracja: 4 łyżki natki pietruszki • 2 łyżki orzechów laskowych • 2 łyżki oleju z orzechów włoskich • 2 łyżki suszonej żurawiny

Reklama

1. Buraki i włoszczyznę umyj, pokrój, gotuj godzinę w litrze wody. Pod koniec gotowania dodaj jabłko, czosnek. Zmiksuj.

2. Na suchej patelni upraż orzechy i żurawinę, wymieszaj z posiekaną natką i olejem. Zupę podgrzej, rozlej na talerze, udekoruj śmietaną i dekoracją.

Czas: około 40 minut.

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.