Reklama
  • Czwartek, 17 marca (13:00)

    Kartoflanka z porem i serem

Składniki na 4 porcje 1 l bulionu z kurczaka, 20 dag startego żółtego sera, 2 pory, 2-3 średnie ziemniaki, 1 łyżeczka majeranku, szczypta gałki muszkatołowej, 2 łyżki śmietany 18%, grubo mielony pieprz

1. Pory bardzo dokładnie umyj i pokrój na plasterki. Ziemniaki obierz, potnij w kosteczkę. Warzywa wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Reklama

2. Zupę zmiksuj. Odłóż 4 łyżeczki drobno startego sera, resztę domieszaj do zupy. Dopraw ją pieprzem, wlej śmietanę i podgrzej. Podawaj posypane startym serem.

Naj
Więcej na temat:z

Zobacz również

  • SkładnikI:  4 łodygi świeżej mięty  1 cebula  25 g masła  750 ml bulionu z warzyw  300 g zielonego groszku  100 g kremowego ziołowego serka  świeżo mielony pieprz  sól  4 plastry bekonu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.