Reklama
  • Czwartek, 17 marca (13:00)

    Kartoflanka z porem i serem

Składniki na 4 porcje 1 l bulionu z kurczaka, 20 dag startego żółtego sera, 2 pory, 2-3 średnie ziemniaki, 1 łyżeczka majeranku, szczypta gałki muszkatołowej, 2 łyżki śmietany 18%, grubo mielony pieprz

1. Pory bardzo dokładnie umyj i pokrój na plasterki. Ziemniaki obierz, potnij w kosteczkę. Warzywa wrzuć do bulionu, dodaj przyprawy. Gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Reklama

2. Zupę zmiksuj. Odłóż 4 łyżeczki drobno startego sera, resztę domieszaj do zupy. Dopraw ją pieprzem, wlej śmietanę i podgrzej. Podawaj posypane startym serem.

Naj

Zobacz również

  • Zupa z kalarepką i selerem

    Składniki: pęczek botwinki, ziemniak, 1 i 1/2 szkl. wody, łodyga selera naciowego, młoda kalarepka, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, 400 ml kefiru, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.