Reklama
  • Poniedziałek, 7 grudnia 2015 (14:00)

    Kartoflanka z grzybami

Składniki na 6 porcji: • litr wywaru warzywnego • pół kg ziemniaków • 10 dag suszonych grzybów • cebula • 2 łyżki masła • marchewka • pół małego selera • 2 łyżki majeranku • kubeczek śmietany 18% • minigrzanki.

1. W osolonej wodzie ugotuj grzyby.

2. Na maśle zeszklij posiekaną cebulę, dodaj do niej pokrojone warzywa i po krótkim smażeniu zalej je wywarem.

Reklama

3. Dołóż obrane i pokrojone ziemniaki, majeranek oraz przecedzony przez gazę wywar z grzybów.

4. Gotuj zupę do czasu, aż ziemniaki zrobią się miękkie. Wtedy przetrzyj ją przez sito lub zmiksuj blenderem.

5. Gotowy krem ponownie zagotuj i zabiel śmietaną. Podawaj z miękkimi grzyb kami i grzankami.

Czas: 40 min. 1 porcja = 260 kcal

Kurier TV
Więcej na temat:grzyby | grzyb

Zobacz również

  • Składniki: 3 duże marchewki, 1 pietruszka, 1/4 selera, kawałek pora, 2 kostki bulionowe, 1 duża puszka pomidorów w zalewie, 1-2 ząbki czosnku, cukier, 3 dag sera typu parmezan, 4 kromki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.