Reklama
  • Czwartek, 27 sierpnia 2015 (14:05)

    Kapuśniak z ziemniakami

Składniki: ●podudzie z kurczaka lub indyka ●1/2 kapusty ●2 duże marchewki ●pietruszka ●kawałek selera ●cebula ●4 ziemniaki ●łyżka oleju ●2 pomidory ●2 ziarenka ziela angielskiego ●2 ziarenka pieprzu ●2 liście laurowe ●sól, pieprz mielony, szczypta kurkumy

Reklama

1. Mięso umyj, oczyść, włóż do wody (ok. 2 l.). Dodaj przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz w ziarnach) i zagotuj. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Odszumuj wywar, wyjmij mięso, po czym dołóż pokrojoną marchew, pietruszkę seler oraz zeszkloną cebulę. Gotuj razem przez około 20 minut.

2. Mięso oddziel od kości i pokrój. Następnie dodaj ponownie do zupy. Dołóż także poszatkowaną kapustę i gotuj dalej. Gdy kapusta będzie już w połowie miękka, dodaj ziemniaki pokrojone w kostkę i gotuj, aż będą miękkie. Na koniec dodaj pokrojone, obrane ze skórki pomidory. Dopraw solą, pieprzem i kurkumą.

Świat kobiety
Więcej na temat:Pu | z | ziemniaki | 2'

Zobacz również

  • Składniki: 4 szklanki jasnego piwa, 1 laska cynamonu, 2-3 goździki, 4 żółtka, 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego , 5 dag sera z pleśnią, sól, pieprz, cukier, zioła więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.