Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca 2017 (13:05)

    Kalafiorowa

Składniki: 50 dag szpondra, 3 marchewki, papryczka chili, 6 ziemniaków, 2 listki laurowe, kalafior, pietruszka , 3 ziela angielskie, śmietana, 2 łyżki mąki, sól, pieprz.

Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.

Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem. Udekoruj pokrojoną drobno papryczką chili.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 40 dag ryby morskiej, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, po 1 pietruszce i marchewce, 2 ziemniaki, 2 pomidory, 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, olej, mielona słodka papryka, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.