Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Kalafiorowa

Składniki: 50 dag szpondra, 3 marchewki, papryczka chili, 6 ziemniaków, 2 listki laurowe, kalafior, pietruszka , 3 ziela angielskie, śmietana, 2 łyżki mąki, sól, pieprz.

Ugotuj wywar z mięsa, listków laurowych i ziela angielskiego. Kalafiora podziel na różyczki i namocz w słonej wodzie. Wywar przecedź, dodaj startą marchewkę, pietruszkę, pokrojone ziemniaki i kalafiora.

Gotuj do miękkości mięsa i warzyw. Mąkę wymieszaj w małej ilości wody, dodaj śmietanę i wlej do zupy. Dopraw solą, pieprzem. Udekoruj pokrojoną drobno papryczką chili.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.