Reklama
  • Czwartek, 16 kwietnia 2015 (08:00)

    Jarzynowy krem z tortellini

Składniki na około 8 porcji: ● udko kurczaka ● ziemniaki ● seler ● marchewki ● pietruszki ● kawałek pora ● ziele ang. ● liść laurowy ● sól, pieprz ● śmietana i mąka (opcjonalnie) ● pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję, mogą być w różnych kolorach

Reklama

1. Ugotuj pierożki tortellini, ostudź. Udko oczyść, zalej zimną wodą, wrzuć liść laurowy, ziele ang. i gotuj na wolnym ogniu. Odszumuj. Kiedy wywar będzie już dość klarowny, dodaj obrane i pokrojone warzywa.

2. Kiedy warzywa będą już miękkie, wyjmij z garnka udko, a resztę składników dokładnie zmiksuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. W razie potrzeby zagęść śmietaną rozrobioną z odrobiną mąki. Zupę podaj z pierożkami tortellini.

Świat kobiety
Więcej na temat:tortellini | z | krem

Zobacz również

  • Zupa z kalarepką i selerem

    Składniki: pęczek botwinki, ziemniak, 1 i 1/2 szkl. wody, łodyga selera naciowego, młoda kalarepka, ogórek zielony, kilka rzodkiewek, 400 ml kefiru, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.