Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Jarzynowa z klopsami

Składniki na 4 porcje: 3 mar­chew­ki, 1/2 se­le­ra, kawałek po­ra, 1 czerwona papryka, 4 średnie ziem­nia­ki, 2 kost­ki bu­lio­nu warzywnego, 5 zia­re­nek pie­przu, 3 zia­ren­ka zie­la an­giel­skie­go, 3 li­stki lau­ro­we, 2 łyżki ma­sła, 2 łyż­ki mą­ki, 45 dag filetów rybnych (np. z mintaja), 1 łyżeczka przyprawy do ryb, 2 łyżki kaszy manny, 1 jajko, sól, pieprz.

Mar­chew­ki, se­ler i ziem­nia­ki obierz. Por i paprykę oczyść. Warzywa opłucz, pokrój na kawałki. Kost­ki bu­lio­no­we roz­puść w 6 szklankach wrząt­ku. Warzywa wrzuć do garnka, zalej bulionem, zagotuj. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut.

Reklama

Filety rybne zmiel. Wymieszaj z kaszką i jajkiem. Dodaj przyprawę, sól i pieprz. Wyrób. Z masy uformuj klopsiki. Ugotuj je w posolonej wodzie.

Ma­sło stop, oprósz mąką, zru­mień. Za­smaż­kę wymieszaj z odrobiną zupy, wlej do garnka z resztą zupy. Go­tuj minutę. Zu­pę ponownie przy­praw, rozlej do kokilek. Do każdej włóż po 3-4 klopsiki.

Naj

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 3-4 ziemniaki, 4 łyżki oleju, po 1 marchewce i pietruszce, pół szklanki śmietany 18 proc., 3-4 łyżki chrzanu, 20 dag szynki, 2 liście laurowe, cukier,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.