Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Gulaszowa z natką

Składniki na 6 porcji: 50 dag wieprzowiny (łopatka, szynka), 2 marchewki, 1 pietruszka, pół małego selera, natka, 2 papryki, 1 cebula, po 2 ząbki czosnku i liście laurowe, ziele ang., sól, pieprz, 4 ziemniaki, olej, mąka, koncentrat pomidorowy, słodka papryka.

1 Mięso umyj, pokrój w kostkę, obtocz w odrobinie mąki. Zrumień na 2 łyżkach oleju. Marchew i pietruszkę obierz, pokrój w plasterki. Obrany seler pokrój w słupki. Papryki umyj, pokrój na kawałki. Posiekaj obraną cebulę oraz czosnek.

2 Przygotowane warzywa wrzuć na patelnię z mięsem. Posyp sporą szczyptą słodkiej papryki i krótko przesmaż, ciągle mieszając. Przełóż do garnka i zalej 1,5 litra wody. Dodaj liście laurowe i kilka ziaren ziela. Gotuj 40 minut.

Reklama

3 Ziemniaki obierz, pokrój. Dodaj do zupy. Gotuj 20 min. Zapraw całość 3 łyżkami koncentratu. Dopraw solą, pieprzem i mieloną papryką. Posyp natką.

czas ok. 80 min; porcja – 340 kcal, cena 2,20 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:ziemniaki | mi | z

Zobacz również

  • Składniki: 1 cebula, 4 ząbki czosnku, oliwa, 2 ziemniaki, 1 kg cukinii, 1 l bulionu warzywnego, 80 ml gęstej kwaśnej śmietany, 10 dag sera z niebieską pleśnią (np. rokpol),6 parówek, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.