Reklama
  • Środa, 1 marca (10:05)

    Gulaszowa

Składniki: 1 kg wołowiny, 3 cebule, oliwa, 2 ząbki czosnku, łyżka ostrej papryki w proszku, 2,5 l bulionu wołowego, 4 ziemniaki, 2 czerwone papryki, 2 pomidory, seler naciowy, sól, pieprz, śmietana

Przygotowanie:

Cebulę pokrój w plasterki i zeszklij na oliwie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż. Wołowinę pokrój w grubą kostkę. Podsmaż na oleju, aż się zrumieni, mieszając podlewaj bulionem. Następnie wlej tyle bulionu, aby mięso było ledwie zakryte. Duś pod przykryciem na wolnym ogniu.

Gdy wołowina będzie miękka, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, posiekaną paprykę, obrane ze skórki pomidory i seler naciowy. Wlej resztę bulionu i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy wyjmij seler naciowy. Dopraw do smaku papryką, solą i pieprzem. Gotuj jeszcze 5 minut. Zapraw śmietaną.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 6 jajek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.