Reklama
  • Czwartek, 2 lutego 2017 (08:00)

    Grzybowa ze śliwkami

Składniki na 6 porcji: ● garść suszonych grzybów ● 10 śliwek suszonych ● marchewka ● po kawałku pora i selera ● liść laurowy ● 2 ziela angielskie ● majeranek ● sól ● pieprz ● pół szklanki słodkiej śmietanki 18%.

Reklama

❶ Grzyby namocz w zimnej wodzie i odstaw na noc. Na drugi dzień ugotuj.

❷ Do drugiego garnka wlej dwie szklanki wody, dodaj obrane warzywa, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj wywar do miękkości warzyw, po czym go przecedź.

❸ Do czystego wywaru dołóż pokrojone grzyby oraz suszone śliwki i gotuj 15 minut.

❹ Gotową zupę zabiel hartowaną śmietanką. Podawaj np. z domowymi kluseczkami.

Telemax

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.