Reklama
  • Środa, 8 marca 2017 (13:05)

    Góralska kwaśnica

Składniki na 6 porcji: ■ 80 dag kiszonej kapusty ■ 50 dag wędzonych żeberek ■ 30 dag wiejskiej kiełbasy ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ 6 ziemniaków ■ ziele angielskie ■ liście laurowe ■ sól ■ pieprz ■ olej.

Przygotowanie:

➊ Kapustę zalej letnią wodą, zagotuj i odcedź.

➋ Ponownie dolej wodę, dorzuć posiekany czosnek, żeberka i przyprawy. Gotuj 20 minut, po czym dodaj kiełbasę oraz obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Reklama

➌ Na koniec dołóż posiekaną i zeszkloną na oleju cebulę. Gotuj do miękkości składników.

➜ Przygotowanie: 60 min ➜ Stopień trudności: łatwe ➜ Kalorie: 410

Jadwiga Kwiek z Zakliczyna

Super TV

Zobacz również

  • Składniki: 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 3-4 ziemniaki, 4 łyżki oleju, po 1 marchewce i pietruszce, pół szklanki śmietany 18 proc., 3-4 łyżki chrzanu, 20 dag szynki, 2 liście laurowe, cukier,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.