Reklama
  • Poniedziałek, 22 lutego 2016 (11:05)

    Gęsta zupa z włoszczyzną i fasolą

Składniki dla 4 osób: Włoszczyzna • 20 dag wędzonych żeberek • puszka białej fasoli konserwowej • 20 dag fasolki szparagowej • czerwona papryka • 3 ziemniaki • 2 liście laurowe • 3 ziarna ziela angielskiego • pół łyżki majeranku • sól • pieprz.

Reklama

1 Włoszczyznę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Włóż do garnka, dodaj liście laurowe i ziele angielskie, zalej 1,2 l zimnej wody. Gotuj około pół godziny. Dodaj wędzone żeberka.

2 Po 40 minutach gotowania dodaj do zupy fasolkę szparagową, pokrojoną czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj chwilę. Fasolkę z puszki odcedź, przelej wodą, dodaj do zupy. Przypraw majerankiem, solą, pieprzem. Możesz dodać łyżeczkę masła. Całość gotuj jeszcze 15 minut.

3 Z zupy wyjmij żeberka, obierz je z mięsa. Mięso włóż do miseczek, zalej gorącą zupą. Podawaj z listkami melisy lub natki pietruszki.

CZAS: około 2 godziny

Dobry Tydzień
Więcej na temat:as` | gęsta zupa | zupa

Zobacz również

  • Składniki: 30 dag kości z wędzonego schabu, sól, 1 pęczek młodej włoszczyzny, 1 pęczek botwinki, pieprz, 1 łyżka barszczu w proszku, 1/3 szkl. śmietany, pół pęczka natki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.