Reklama
  • Czwartek, 28 stycznia (13:05)

    Gęsta zupa z kurczakiem

Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków, sól , 1 pęczek włoszczyzny, 30 dag brukselki, 1,2 l bulionu warzywnego, 40 dag wędzonej piersi kurczaka, gałka muszk., chrzan, pieprz.

1 Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Włoszczyznę oczyść i drobno pokrój. Brukselkę opłucz, odetnij końcówki. Do garnka wlej bulion warzywny (może być z kostki). Wrzucić wędzone mięso, doprowadź całość do wrzenia. Następnie wrzuć pokrojone ziemniaki oraz marchewkę i seler z włoszczyzny. Gotuj razem 10 min.

2 Po tym czasie wyjmij z zupy pierś kurczaka. Dodaj pietruszkę z włoszczyzny, wrzuć brukselkę. Gotuj jeszcze około 10 minut. Mięso kurczaka pokrój w dużą kostkę. Wrzuć do zupy razem z porem z włoszczyzny.

Reklama

3 Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Rozlej do talerzy, podawaj z chrzanem.

czas ok. 35 min; porcja – 380 kcal, cena 2,90 zł

Świat kobiety
Więcej na temat:zupa z kurczakiem | ziemniaki | zupa | z

Zobacz również

  • Składniki: po 2 duże selery i ziemniaki, cebula, 3/4 l rosołu, 2 ząbki czosnku, 1/2 szkl. śmietany 30 proc., sól, 5 dag sera z niebieską pleśnią, 1/2 chili, oliwa, 6 listków rukoli, 4 łyżki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.