Reklama
  • Czwartek, 16 lutego 2017 (08:00)

    Czarnogórska zupa

Składniki: 20 dag fileta z dor sza, papryka czerwona, papryczka chili, włoszczyzna, 2 zie mniaki, łyżka papryki wędzonej, pół łyżeczki chili, smalec, łyżka tymianku, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz

W garnku rozpuść smalec i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Smaż około 5 minut. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości. Do zupy wrzuć pokrojoną na kawałki rybę i gotuj 15 minut.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego, 3-4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, cukier, 6 jajek, sól,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.