Reklama
  • Czwartek, 16 lutego (08:00)

    Czarnogórska zupa

Składniki: 20 dag fileta z dor sza, papryka czerwona, papryczka chili, włoszczyzna, 2 zie mniaki, łyżka papryki wędzonej, pół łyżeczki chili, smalec, łyżka tymianku, natka pietruszki, cebula, sól, pieprz

W garnku rozpuść smalec i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. Wsyp przyprawy i wymieszaj. Smaż około 5 minut. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości. Do zupy wrzuć pokrojoną na kawałki rybę i gotuj 15 minut.

Reklama

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.