Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Chłodnik truskawkowy - w 40 minut

Zdjęcie

Chłodnik truskawkowy /Smacznego
Chłodnik truskawkowy
/Smacznego

Składniki:

- 1/2 kg truskawek,
- 1,5 litra wody,
- 4 łyżki cukru,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 200 ml śmietany

Przygotowanie:

Reklama

Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować. 1/4 truskawek pokroić w kostkę i odłożyć. Resztę truskawek wrzucić do gotującej się wody z cukrem. Gotować ok. 15 minut.

Zmiksować, dodać odłożone truskawki i jeszcze raz zagotować.

Zupę podawać ze śmietaną i makaronem.

Czas przygotowania: 40 minut.

Przepis na 10 osób.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki: 1,5 l bulionu mięsnego, sól, po 15 dag mrożonego groszku i fasolki, 15 dag makaronu kolanka, 2 łodygi selera naciowego, 10 dag wędzonego boczku, 5 dag mozzarelli, czosnek, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.