Reklama
  • Wtorek, 21 sierpnia 2012 (13:39)

    Chłodnik truskawkowy - w 40 minut

Zdjęcie

Chłodnik truskawkowy /Smacznego
Chłodnik truskawkowy
/Smacznego

Składniki:

- 1/2 kg truskawek,
- 1,5 litra wody,
- 4 łyżki cukru,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 200 ml śmietany

Przygotowanie:

Reklama

Truskawki umyć, osuszyć, oszypułkować. 1/4 truskawek pokroić w kostkę i odłożyć. Resztę truskawek wrzucić do gotującej się wody z cukrem. Gotować ok. 15 minut.

Zmiksować, dodać odłożone truskawki i jeszcze raz zagotować.

Zupę podawać ze śmietaną i makaronem.

Czas przygotowania: 40 minut.

Przepis na 10 osób.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcje: 2 duże brokuły, 4 ziemniaki , 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 l bulionu warzywnego, 150 ml śmietany 18 proc., 2 łyżki masła, sól, pieprz, bazylia, 1/2 pęczka natki pietruszki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.