Reklama
  • Środa, 1 lipca 2015 (13:00)

    Chłodnik jagodowy

Składniki: 30 dag jagód, łyżka mąki ziemniaczanej, 2 l wody, cukier, sól, 25 dag makaronu gniazda, 1/2 szklanki śmietany kremówki (22 proc.)

Zdjęcie

/mat. prywatny - darmowy
/mat. prywatny - darmowy

1. Makaron gotuję al dente, przecedzam. Do garnka wlewam wodę, wsypuję jagody, doprowadzam do wrzenia i gotuję 3 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzam w kilku łyżkach zimnej wody, wlewam do gotującej się zupy, stale mieszając. Doprawiam solą, cukrem.

2. Mieszam śmietanę z odrobiną zupy, wlewam do reszty zupy. Podaję schłodzoną z makaronem.

Reklama

Przygotowanie 15 min • Porcja ok. 60 kcal • Koszt porcji ok. 70 gr • Przepis na 6 porcji.

Więcej na temat:koszt | przepis | chłodnik

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.