Reklama
  • Wtorek, 12 marca 2013 (12:16)

    Bulion z marchewką

Ma nieco inny smak niż tradycyjny polski rosół, ale moja rodzina za nim przepada.

Składniki: mała pierś z kurczaka,1 litr bulionu warzywnego, 8 marchewek, 5 ziemniaków, 2 cebule, masło, 4 ząbki czosnku, pół paczki curry, sól, pieprz, natka lub szczypiorek.

Reklama

Umyj filet z kurczaka, osusz, pokrój na małe, kawałki. Przełóż mięso do garnka, zalej gorącym bulionem i zagotuj.

Marchewki, ziemniaki cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej masło i smaż chwilę przygotowane składniki. Przełóż warzywa do mięsa i gotuj 15 minut.

Przypraw bulion solą, pieprzem, czosnkiem. Pod koniec gotowania wsyp curry. Przed podaniem posyp posiekaną natką lub szczypiorkiem.

Możesz podać bulion z ugotowanym ryżem, makaronem pszennym lub ryżowym. Ten ostatni musisz włożyć do garnka z zupą i pozostawić chwilę, by się namoczył.

Porcje: 4: Przygotowanie: 40 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 320 kcal.

Przepis przysłała Daria Rams z Obłazów Ryterskich

Bella Relaks
Więcej na temat:z | przepis

Zobacz również

  • Składniki: 4 udka kur czaka, ziele ang., liść laurowy, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 marchewki, po 20 dag selera i cukinii, 4 gałązki tymianku, 5 gałązek oregano, olej, 15 dag fasolki... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.