Reklama
  • Wtorek, 14 października 2014 (11:05)

    Bulion z makaronem z cukinii

Składniki (na 6 porcji) 1 tuszka kurczaka, 1 pęczek włoszczyzny, 1 cebula, 1 średnia cukinia, po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego, 4 listki laurowe, 2 łyżeczki przyprawy do zup typu vegeta, natka pietruszki do dekoracji.

1. Włoszczyznę obierz, opłucz, i razem z kurczakiem włóż do garnka. Składniki zalej 7–8 szkl. wody. Przykryj i doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzyła się na wierzchu. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut.

Reklama

2. Cebulę razem z łupinką wbij na widelec lub ostrze długiego noża i mocno opal. Łupinka powinna być prawie czarna. Tak przygotowaną cebulę dodaj do składników gotujących się w garnku. Dołóż listki laurowe, pieprz, ziele i vegetę. Gotuj jeszcze godzinę.

3. Wyjmij mięso i włoszczyznę z wywaru. Warzywa pokrój w kostkę, a mięso na kawałeczki. Cukinię oczyść, odetnij końce, resztę pokrój w cieniutkie słupki. Wszystkie rozdrobnione składniki włóż do bulionu. Gotuj razem jeszcze kilka chwil.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:bulion | z | cukinia

Zobacz również

  • Składniki: 2 cebule, 2 łyżki masła, 1,5 l bulionu, 30 dag serka topionego, 3 łyżki śmietany 30 proc., sól, 1 łyżeczka soku z cytryny, 20 dag szynki drobiowej, pieprz, 3 tosty pszen ne, gałka... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.