Reklama
  • Wtorek, 25 lutego 2014 (10:00)

    Brokułowy krem z ryżem

Składniki: brokuł, cuk rowa cebula, 3 ząbki czosnku, 3 szklanki wywaru drobiowego, 2 łyżki masła, marchewka, ziemniak, 5 dag sera niebieskiego, sól, biały pieprz, 2 woreczki dzikiego ryżu.

Przepis przysłał Jacek Mołdach z Lublina

Reklama

1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewkę i ziemniak pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

2. Masło stop w rondlu, zesz klij cebulę i czosnek. Dodaj brokuł, podsmaż. Wlej wywar, dodaj marchewkę i ziemniak, ugotuj pod przykryciem (ew. uzupełniaj wywarem). Dodaj ser pleśniowy. Zupę zmiksuj, przypraw. Podawaj z ryżem.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | z | krem

Zobacz również

  • 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 50 dag brokułów, 35 dag ziemniaków, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki cukru, 1 litr bulionu warzywnego (z kostki), sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 150 ml śmietany kremówki. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.