Reklama
  • Wtorek, 25 lutego 2014 (10:00)

    Brokułowy krem z ryżem

Składniki: brokuł, cuk rowa cebula, 3 ząbki czosnku, 3 szklanki wywaru drobiowego, 2 łyżki masła, marchewka, ziemniak, 5 dag sera niebieskiego, sól, biały pieprz, 2 woreczki dzikiego ryżu.

Przepis przysłał Jacek Mołdach z Lublina

Reklama

1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewkę i ziemniak pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

2. Masło stop w rondlu, zesz klij cebulę i czosnek. Dodaj brokuł, podsmaż. Wlej wywar, dodaj marchewkę i ziemniak, ugotuj pod przykryciem (ew. uzupełniaj wywarem). Dodaj ser pleśniowy. Zupę zmiksuj, przypraw. Podawaj z ryżem.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | krem

Zobacz również

  • Składniki: 1 porcja rosołowa, sól, 2 marchewki, 1 pietruszka, po kawałku pora i selera, 2 pęczki koperku, pieprz, 30 dag młodych ziemniaków, 3/4 szklanki gęstej śmietany, ocet, cukier. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.