Reklama
  • Wtorek, 25 lutego 2014 (10:00)

    Brokułowy krem z ryżem

Składniki: brokuł, cuk rowa cebula, 3 ząbki czosnku, 3 szklanki wywaru drobiowego, 2 łyżki masła, marchewka, ziemniak, 5 dag sera niebieskiego, sól, biały pieprz, 2 woreczki dzikiego ryżu.

Przepis przysłał Jacek Mołdach z Lublina

Reklama

1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewkę i ziemniak pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

2. Masło stop w rondlu, zesz klij cebulę i czosnek. Dodaj brokuł, podsmaż. Wlej wywar, dodaj marchewkę i ziemniak, ugotuj pod przykryciem (ew. uzupełniaj wywarem). Dodaj ser pleśniowy. Zupę zmiksuj, przypraw. Podawaj z ryżem.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | krem

Zobacz również

  • Składniki: 3 ziemniaki, 1 duży seler, 1 marchewka, 1,5 l bulionu drobiowego, 3 tosty pszenne, czosnek, 200 ml gęstej kwaśnej śmietany 22 proc., sól, pieprz, gałka muszkatołowa, kolendra. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.