Reklama
  • Wtorek, 25 lutego 2014 (10:00)

    Brokułowy krem z ryżem

Składniki: brokuł, cuk rowa cebula, 3 ząbki czosnku, 3 szklanki wywaru drobiowego, 2 łyżki masła, marchewka, ziemniak, 5 dag sera niebieskiego, sól, biały pieprz, 2 woreczki dzikiego ryżu.

Przepis przysłał Jacek Mołdach z Lublina

Reklama

1. Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewkę i ziemniak pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.

2. Masło stop w rondlu, zesz klij cebulę i czosnek. Dodaj brokuł, podsmaż. Wlej wywar, dodaj marchewkę i ziemniak, ugotuj pod przykryciem (ew. uzupełniaj wywarem). Dodaj ser pleśniowy. Zupę zmiksuj, przypraw. Podawaj z ryżem.

Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | z | krem

Zobacz również

  • 1 kg marchewek, 1 duże kwaśne jabłko, 1 cebula, 1/2 pęczka włoszczyzny, 3 łyżki masła, 1 i 1/4 litra bulionu warzywnego, 2 łyżeczki przyprawy curry w proszku, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.